Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Sokkoló videoklip!

Az Anti Fitness Club a fiatalok egyik kedvenc csapata, ám a zenetévé szigorú ítészei szerint most kissé túllőttek a célon. Legújabb videoklipjükben ugyanis olyan jelenetsor látható, amely kimondottan ijesztőre sikerült. A csapat frontemberét, Tomit egy kút mélyén mutatja a kamera anyaszült meztelenül, miközben remeg és segítségért kiáltozik. Lengyel Attila, a VIVA, MTV és Comedy Central csatornák programigazgatója elmondta, jelenlegi verziójában nem kerülhet adásba a videoklip: "Az egész klip nagyon sötét, az emo stílusnak megfelelően. A kútban felvett jelenetsor azonban kifejezetten ijesztő, és mi nem szeretnénk, ha a nézőinkre sokkolóan hatna. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a videoklipet csak akkor fogjuk lejátszani, ha az említett jelenetet kivágják. Ifjúsági zenecsatornaként erre oda kell figyelnünk!"
A videoklip egyébként egy lány és egy fiú kapcsolatáról szól, van benne romantika, tömegjelenet dulakodással, ezek azonban megfelelnek minden előírásnak. Az újra vágott klipet a keddi Interaktívban tervezik bemutatni, így az AFC-nek igyekeznie kell, hogy időben elkészüljenek.
Molnár Tamás, az Anti Fitness Club frontembere így reagált a döntésre: "Természetesen a zenekar szeretné megőrizni a már eddig is kiválóan működő munkakapcsolatot a VIVA- val. A Miért hazudom? című klip a Rómeó és Júlia történet katartikus pillanatát ábrázolja, mikor elválasztják egymástól a szerelmeseket. A drámában a két főhős életét veszti, nálunk azonban a kútban felvett jelenet inkább a kiszolgáltatottságot, az elszakítás okozta fájdalmat ábrázolja. Nem gondoljuk, hogy a videoklipekben oly sokszor ábrázolt halál, illetve a meztelen test látványa túlkapás lenne, és hogy sérülne ettől a rajongók lelke, de elfogadjuk a döntést. Valóban félreértelmezhető az egyébként művészi elemnek használt képsor. Megragadnánk viszont az alkalmat, a dicsekedésre, hogy Spanyolországban már bemutatták a klip angol verzióját, és Argentína, Spanyolország, Lengyelország, Csehország, és nagy meglepetésünkre Mexikó is azonnal sajtóanyagot kért a zenekarról. Véleményük szerint megszületett egy újabb olyan európai színvonalú fiatal zenekar, mely alkalmas a nemzetközi áttörésre is. A honlapunkra is feltesszük az eredeti klipet, hogy láthassák a rajongóink. Ez a lépésünk nem sérti a VIVA érdekeit sem, viszont az érdeklődők láthatják az eredeti, teljes elképzelést is."A klip vágatlan, eredeti verzióját a klip premier után a bravo.hu-n is megnézhetitek majd!

  

Cenzúrázzák az új klippet!

Nem kerülhet műsorra az Anti Fitness Club "Miért hazudom..." című klipje. Legalábbis eredeti változatban biztosan nem. A VIVA televízió programigazgatója szerint a kisfilm sértheti a nézők lelkivilágát. Különösen a meztelen jelenet vált problémássá.
Lengyel Attila, a csatorna programigazgatója egészen pontosan így fogalmazott: "Az egész klip nagyon sötét, az emo stílusnak megfelelően. A kútban felvett jelenetsor azonban kifejezetten ijesztő, és mi nem szeretnénk, ha a nézőinkre sokkolóan hatna. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a videoklipet csak akkor fogjuk lejátszani, ha az említett jelenetet kivágják. Ifjúsági zenecsatornaként erre oda kell figyelnünk."
De hogy miről is van szó?
A szóban forgó jelenetben a zenekar frontembere, Molnár Tamás egy kút mélyén énekel, ruhátlanul (az intim részeket takarva!). Tomi szerint futott már ennél durvább klip is a VIVA-n, mégis úgy döntött, kivágják az említett jelenetet a klipből. A zenész azonban azt elárulta, hogy a honlapjukon látható lesz az új klip eredeti, vágatlan állapotban is. A srácok egyébként lemezbemutató koncertjükre készülnek, amelyet szeptember 26-án, a Petőfi Csarnokban tartanak! Vendég a Stáb!